Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z 3 jajkami, dodajemy sól i olej. Ciasto zagniatamy i odstawiamy je w ciepłe miejsce. Przygotowujemy farsz: cebule siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, mięso i doprawiamy do smaku. Dodajemy do farszu 1 jajko, bułkę tartą i mieszamy.
Ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy je. Na każdy placek nakładamy porcję farszu, a boki ciasta składamy jak \"w kopertę\" (do środka). Na każdy kulebiak dajemy kilka wiórków masła i pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super ; )
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !