Sposób przygotowania

Płaty makaronu na lazanie gotuj w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Podczas gotowania mieszaj, by się nie skleiły. Wyjmuj po jednym, osączaj i układaj osobno na talerzach do ostygnięcia.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij cebulę. Pomidory z puszki osącz na sitku, włóż do miski i wymieszaj z koncentratem pomidorowym, cebulą, cukrem, oregano, solą i pieprzem.
Szpinak rozmroź lub umyj, usuń gałązki, osusz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z fetą. Jajka rozbij do kubeczka, dodaj mąkę, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową i wymieszaj.
Żaroodporne naczynie natrzyj oliwa. Ułóż w nim kilka płatów makaronu i posmaruj je kilkoma łyżkami sosu pomidorowego. Następnie ułóż kolejną warstwę makaronu i posmaruj sosem serowo-szpinakowym. Powtarzaj do wyczerpania makaronu i sosów. Tak przygotowaną lazanie zapiekaj ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Po 15 minutach zapiekania wierzch posyp startym żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    czegoś takiego jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    musi byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !