Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem i sporą ilością curry. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić, dodać pokrojoną pierś z kurczaka, wszystko przesmażyć aż kurczak się zrumieni, dolać bulion. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, rozwodnić ją bulionem (aby nie było grudek!), dolać do sosu, zagotować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, curry, pieprz i ewentualnie sól do smaku. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    coś orientalnego!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    ciekawa propozycja,
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    proste i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !