Sposób przygotowania

Ananasy odcedzić i pokroić w drobną kostkę. Do odcedzonego syropu dodać cukier. Zagotować i zmniejszyć ogień. Zredukowac syrop o połowę.. Z białek ubić pianę i stale ubijając wlewać gorący syrop. Ubijać aż piana będzie elastyczna i lśniąca. Śmietanę ubić i dodać schłodzoną pianę oraz ananas. Wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i ubić trzepaczką. Znów wstawić do zamrażalnika na godzinę Czynnośc powtarzać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji, Podawac posypane wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności...aż człowiek nabiera ochoty na takie słodkości...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pysznee
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pysznościowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !