Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka w zalewie z oleju

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
2-3 kg
czosnek
woda
6 szklanek
cukier
1 szklanka
oliwa
1 szklanka
sól
2-3 łyżki
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie z oleju

Z podanych składników ugotować zalewę. Paprykę obrać, pokroić w cząstki lub paski, wrzucić na 1-2 min do wrzącej zalewy, wyjąć. Gorącą paprykę ułożyć w słojach, zalać wrzącą zalewą, dodać po ząbku czosnku i zakręcić słoje. Tak przygotowanej papryki nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak