Sposób przygotowania

Truskawki umyć,osuszyć,usunąć szypułki.Kilka owoców odłożyć,resztę pokroić w ćwiartki.Mąkę wymieszać z cukrem pudrem.Na wierzch wsypać proszek do pieczenia i polać sokiem z cytryny.Następnie wlać 1 i 1/4 szklanki wody,dodać 2 łyżki jogurtu i zmiksować.Odstawić na 15min. SOS: połowę owoców rozgnieść,dodać cukier,jogurt i zmiksować.Wsypać resztę owoców.Delikatnie wymieszać i schłodzić.W garnku rozgrzać olej.Łyżką nabierać porcje ciasta i za pomocą drugiej łyżki wkładać do oleju.Kulki smażyć ok.8min na małym ogniu.Osączyć,przekładać do salaterki i zalewać 3/4soku truskawkowego.Odstawić na 15min.Podawać od razu,polane resztą soku i udekorowane truskawkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Nigdy nie spotkałam się z takim deserem - bardzo ciekawy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !