Sposób przygotowania

Mięso oczyszczone natrzeć ziołami, solą i pieprzem. Chłodzić 30 minut, por oczyszczony podzielić na pojedyncze liście, opłukać i włożyć na 5 minut do osolonego wrzątku. Miękkie liście osuszyć. Ułożyć pora na płacie mięsa, polać roztopionym masłem, posypać płatkami migdałów. Roladę zwinąć,zawiązać nicią i obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, podlać wodą 100 ml, posmarować miodem wymieszanym z sokiem z pomarańczy i cytryny. Piec 40 minut, często smarując miodem. Wyjąć i usunąć nici. Ponownie ułożyć w brytfannie. Posmarować żółtkiem i obsypać płatkami migdałowymi, dociskając mocno do mięsa. Piec 10 minut, aż staną się złociste.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !