Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasteczka bazylejskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały
50 dag
cukier puder
45 dag
czekolada gorzka
10 dag
wiśniak
1 łyżeczka
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
białko
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bazylejskie

Sparzone i obrane migdały zemleć, czekoladę utrzeć na tarce. Białka ubijać na sztywną pianę, dosypując po trochu cukier puder; na końcu wlać wiśniak. Wymieszać z utartą czekoladą i cynamonem oraz migdałami i wyrobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy i foremką wycinać ciasteczka. Piec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak