Sposób przygotowania

Filety z łososią obrać z łusek(jeżeli posiadają skórki). Sprawdzić czy nie mają żadnym ości. Każdą część ryby porządnie nasolić i przyprawić ziołami i cukrem( nie obawiajmy się, że za dużo dodaliśmy przypraw- one wsiąkną w rybę)-przyprawiamy tylko różową część łososia. Na talerzu umieścić 1 filet (skórką na dole), położyć na to świeży koper, a następnie przykryć to 2 filetem. Całość owinąć folią i wstawić do lodówki(najlepiej obiążyć rybkę, np. margaryną, kukurydzą- coś aby było ciężkie). Poczekać 2 doby, aż przyprawy \"nasiąkną\" w rybę. Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki usuwając nadmiar marynaty i pozbawiając skórkę z łososia, a także można skropić sokiem z cytryny albo podawać z sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    piekny łosoś!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Oj daaawno nie jadłam. chyba przy najbliższej okazji zrobię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !