Sposób przygotowania

Mąkę przesiać,zagnieść z jajkiem,żółtkiem,miękkim masłem i solą.Ciasto schłodzić ok.20min.Namoczone grzyby ugotować,odcedzić,posiekać.Cebulę posiekać,podsmażyć na maśle,dodać grzyby,tartą bułkę,jajko,doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową,poddusić.Rozwałkować na grubość 1/2cm,posmarować farszem,zwinąć w rulon.Pociąć na 5cm kawałki,posmarować żółtkiem.Piec 20min. w temp.200stopniC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwi

    Paszteciki są boskie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam takie paszteciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    cudo w ustach. pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !