Sposób przygotowania

Białkaubijać (mikserem na najszybszych obrotach, bądż ręcznie) dodając stopniowo cukier, żółtka - całośc nadal miksujemy. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę - najlepiej przez sitko. Wlewamy ciasto do przygotowanej tortownicy i wstawiamy na około 30-40 min. Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy. Smarujemy kremem.
Przygotowujemy krem: Schłodzoną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem waniliowym, śmietanami fix. Na koncu dodać dżem truskawkowy i dokładnie połczyć. Kremem można smarować zarówno biszkopt jak i przekładać nim tort.
Galaretki przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Truskawki oczyszczamy, dzielimy na pół jeśli są duże. Do tężejącej galaretki dodajemy owoce i wyścielamy nimi wierzch ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !