Sposób przygotowania

Kotlety lekko zbić aby miały grubość ok.1cm.Oprószyć solą i pieprzem,odstawić na 15min.Cebulę obrać,pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać sporo oleju,wrzucić cebulę,zrumienić.Cebulę zdjąć z patelni.W razie potrzeby dodać trochę oleju,włożyć befsztyki.Smażyć po 4min z każdej strony,by utworzyła się rumiana skórka,a wnętrze pozostało różowe.Na drugiej patelni usmażyć na maśle jajka sadzone,oprószyć solą i pieprzem.Na każdym befsztyku ułożyć po jajku.Podawać obłożone smażoną cebulką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !