Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1 l
herbatniki
zależy jaką forme posiadamy
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
margaryna
1 kostka
kasza manna
1 szklanka
kakao
2 łyżki
cukier
2/3 szklanki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową

Mleko zagotować wraz z dodatkiem margaryny, cukru, cukru waniliowego i kakao,a gdy zacznie wrzeć dodać kaszę manną- ciągle mieszając. Gotować, aż do stężenia. Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wylać gorącą masę,a nastepnie przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Udekorować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak