Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając cukier puder.Do piany dodać rozkłócone żółtka i mąkę,wymieszać.Blachę o średnicy 25 na 40cm wyłożyć papierem do pieczenia,natłuścić olejem,przelać masę.Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180stopniC,piec przez 15min.Gorące przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwinąć w rulon.Przełożyć w chłodne miejsce.Żelatynę rozpuścić w 5łyżkach gorącej wody,wystudzić.Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixem.Masę makową wymieszać z żelatyną,dodać śmietanę,połączyć,schłodzić.Ciasto rozwinąć,posmarować masą,zrolować,owinąć papierem do pieczenia,włożyć do lodówki na 30min.Polukrować.