Sposób przygotowania

Czekoladę pokroić na kawałki, roztopić.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Ciągle ubijając, dodawać stopniowo cukier.
Masę połączyć z mąką i roztopioną czekoladą.
Ciasto wylać na prostokątną blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10-12 minut w temp. 200° C.
Natychmiast po wyjęciu z piekarnika ciasto wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę i zdjąć papier do pieczenia. Zrolować wzdłuż dłuższego boku i schłodzić.

Krem:
brzoskwinie - 3 całe lub 6 połówek - osączyć z zalewy, pokroić na kawałki.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i waniliowym.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku, wymieszać z łyżką śmietany, połączyć z resztą śmietany.
Dodać brzoskwinie, wymieszać.
Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem, zrolować.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super rolada
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !