Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku inny niż wzystkie
( można w szybkowarze wrzucamy podsmażone mięso do szybkowaru zalewamy patelnię ta wodą,wsadzamy listek i ziele, zamykamy szybkowar i od momentu zagotowania 20 minut gotujemy, po tym czasie odczekać 10 minut, otworzyć szybkowar i zatrzepać mąką z wodą:)
Ciasto na placek:
trzemy cebul,e odlewamy całość do miski, potem trzemy obrane surowe ziemniaki, dajemy na sito odcedzamy od płynu dodajemy do cebuli. Na dnie płynu z ziemniaków osadzi nam się skrobia dodajemy do ciasta samą skrobie płyn wylewamy, dalej dodajemy jajko sol pieprz i 3 łyżki mąki wymieszamy.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Kładziemy na talerzu, na połowie placka dajemy gulasz, składamy na pół polewamy sosem, posypujemy żółtym serem:)
Życzę smacznego !