Sposób przygotowania

. Ugotowanego buraka zetrzeć na bardzo drobnych oczkach tarki. Jajka ubić z cukrem na puch. Dolać oliwę oraz konfiturę z róży i miksować razem dalej. Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą. Dosypywać powoli na przemian z łyżką buraka . Na koniec dodać kilka kropel olejku migdałowego i sok z cytryny. Piec w piekarniku o temperaturze 190 stopni około 50 minut. Po ostudzeniu ciasto przekroić, przełożyć kremem i udekorować gorzką czekoladą, roztopiona w kąpieli wodnej. Ciasto powinno postać około 2 godzin w lodówce.
Krem:
Galaretkę przygotować z ilością wody o połowę mniejszą, niż pisze na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę Śnieżkę ubić z zimnym mlekiem. Wlać jogurt oraz wystudzoną galaretkę. Wymieszać i odstawić do lodówki na 10 minut. Kiedy zacznie się zsiadać połowę wylać na przekrojone ciasto a druga połowę na wierzch placka. Na górnej warstwie kremu zrobić wzór z gorzkiej czekolady.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie pomysły!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo ciekawe z tymi burakami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ciekawy dodatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jaki niespotykany przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    oryginalne połączenie :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    buraczki do ciasta - oryginalny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo ciekawe, z buraczkiem jeszcze się nie spotkałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !