Sposób przygotowania

Do robienia tych pierogów wykorzystuję mięso drobiowe jakie zostaje po ugotowaniu zupy ..
-przygotować farsz mieszając zmielone mięso z podsmażoną na złoto cebulką ( 1 sztuka ), pokrojonymi bardzo drobno 3 suszonymi pomidorami . Doprawić przyprawą ,,Suszone pomidory \" i pieprzem .
-nastawić garnek z osoloną wodą na gazie by się zagotowała .
-wsypać mąkę do miski , osolić .Wlać wrzącą wodę i wymieszać łyżką .Gdy już cała woda wsiąknie w mąkę wyrabiać ciasto rękami ( uwaga – początkowo jest gorące ),ciasto powinno zrobić się gładkie i sprężyste .
-ciasto podzielić na 18 – 20 części
-każdy kawałek rozpłaszczać na dłoni tak by uformował się placuszek średnicy szklanki
-na ciasto nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierożka
-układać na wysypanej mąka tacce
-gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Podawać polane usmażonymi na złoto na maśle z olejem 2 cebulami ( pokrojonymi w piórka ) - posypane pokrojonymi w paseczki pozostałymi suszonymi pomidorami .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale. Aż chce się wypróbować przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    ładnie się prezentują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !