Sposób przygotowania

Krewetki (jeśli używamy rozmrożonych wcześniej je osuszamy papierowym ręcznikiem) posypujemy przyprawą do ryb, gomasio, odrobiną chili i pieprzu kolorowego i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy ok. 5 minut i przewracamy. Dolewamy żubrówkę (wraz z trawą żubrową) i smażymy kolejne 5 minut. Wyjmujemy i układamy na plasterkach bagietki formując serca. Na każde serduszko dodajemy ulubione masło smakowe (ja użyłem masła zrobionego wg przepisu \"Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili\") i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Trzymamy tam dosłownie parę minut, aż masło się roztopi. Podawać ciepłe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    no, no pełen wypas:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    rewelacyjny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Hmmm, romantyczne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pięknie wygladają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    rewelacja !
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos fajnego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !