Sposób przygotowania

Z tuńczyka odcedzamy olej na patelnię. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę smażymy do dużym ogniu. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, posypujemy papryką i trzymamy na ogniu kilka minut. W międzyczasie w 180ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i koncentrat. Gdy cebula się zacznie szklić dodajemy tuńczyka i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy koncentrat z kostką, pokrojone oliwki,zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż się zredukuje płyn i sos zgęstnieje. Na końcu dodajemy makaron ugotowany al dente i chwilę mieszamy. Wykładamy na talerz i posypuje świeżo startym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Ciekawe połączenie, trzeba będzie wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    może być pyszne... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    z tuńczykiem jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Już mi się podoba !!! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    dobre:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    świetne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nie próbowałam takiej wersji..
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    SUPER

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !