Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w połowie szklanki wody z dodatkiem łyżki cukru i mąki i odstawić w ciepłe miejsce.Do miski wsypać mąkę,wbić 3 jajka,dodać cukier i cukier waniliowy,dodać rozrobione drożdże.Zagnieść ciasto,pozostawić aby trochę urosło.Gdy ciasto podrośnie podzielić je na porcje.W każdą porcję(wielkości pączka) wkładać dżem jabłkowy.Ukształtowane bułki wkładać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża tak,aby się ze sobą nie stykały.Piec przez 45 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    niezła robota ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna nazwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !