Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na oleju do miękkości. Po ostudzeniu drobno siekamy.
Wątróbki dusimy na oleju z cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy są miękkie , rozgniatamy widelcem na papkę, razem z cebulą.Bułkę namaczamy w mleku lub w wodzie.
Do miski wkładamy mielone mięso, rozgniecione wątróbki i posiekane pieczarki. Dodajemy odciśniętą i rozdrobnioną bułkę, wbijamy jajko, solimy, dodajemy przyprawy do smaku , przepuszczony przez praskę czosnek i dobrze wyrabiamy przez kilka minut. Formujemy cztery kule , w ktróre wkładamy ugotowane i obrane jajka. Otaczamy je w tartej bułce i skrapiamy sosem sojowym. Układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku w 180 C,ok 45 minut, aż zbrązowieją i wbity w nie widelec wchodzi bez oporu.
Możemy je zjeść na ciepło na obiad, albo na zimno, jako pasztet do chleba.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    pięknie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny pomysł z dodaniem wątróbki. muszę wypróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    na pewno zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wypróbuję przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    co roku robię na wielkanoc ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    ale smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny,smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !