Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka z kremem jogurtowym
300 ml jogurtu naturalnego
500 ml wody
2 Kremy jogurtowe 3 minuty Dr. Oetkera
Do dekoracji:
2 szklanki wiśni z kompotu
Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy dodać przesianą mąkę, jajka i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę o wym. 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie wyrównać. Piec około 50 min.
Piekarnik gazowy: temp. 180^(o) C (powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 180^(o) C (powinien być podgrzany)
Wystudzone ciasto przekroić poziomo na połowę. Do wysokiego naczynia dodać jogurt i wodę, następnie mieszać mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebek. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksować na najwyższych obrotach 3 minuty. Gotowym kremem przełożyć spód ciasta odkładając 1/3 do dekoracji. Równomiernie rozłożyć część wiśni i przykryć drugim blatem ciasta lekko dociskając. Wierzch ciasta przełożyć cienką warstwą kremu i udekorować za pomocą szprycki rozetkami