Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy przekładaniec
1 Masa śmietanowa o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
500 ml schłodzonej, słodkiej śmietanki 30%
Do dekoracji:
1 Polewa gotowa deserowa Dr. Oetkera
Ciasto:
Formę prostokątną o wymiarach 40×14 wyłożyć papierem do pieczenia. Zawartość torebki XXL Ciasto o smaku czekoladowym Dr. Oetkera wsypać do miski, dodać jajka, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach około 5 minut do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 60 minut. Wystudzone ciasto przekroić ostrym nożem na trzy warstwy. Polewę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% ubijać mikserem. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsypać do śmietanki i delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Gotową masą przełożyć warstwy ciasta. Wierzch i boki posmarować masą, udekorować startą polewą deserową. Do czasu podania przechowywać w lodówce.