Przepis i sposób przygotowania na: Pastelowe ciasto
Biszkopt rózowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt zielony:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Wkładka kokosowa:
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Dodac kokos i delikatnie wymieszać. Piec pół godziny.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną galaretką. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Masa jabłkowa:
Jabłka obraca i udusić aż będą jednolitą masa(można zetrzeć lub pokroić na mniejsze części i będzie szybciej). Pod koniec dodac galaretki i dokładnie wymieszać.
Przełożenie: biszkopt rózowy + masa jablkowa + wkładka kokosowa + masa +biszkopt zielony + Masa + płatki migdałowe