Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BIGOS.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
kapusta biała
1/2 kg
cebula biała
2 szt
kiełbasa
30-40 dag
łatki wieprzowe
20 dag
mięso wołowe
10 dag
mięso drobiowe z udek
1-2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
3-5 szt
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS.

Kapustę kiszoną pzepłukać, by bigos nie był zbyt kwaśny.Białą poszatkować.Jeśli czas pozwala można najpierw podgotować kiszoną kapustę..potem dodać białą.Obie kapusty gotować w niewielkiej ilości wody z liściem i zielem.Mięso rozdrobnić na cząstki.Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w kostkę.Dusić razem na smalcu.Mięsa obsmażyć.Wszystko wrzucić do kapusty.W razie potrzeby podlać wodą, wymieszać.Doprawić, dodać majeranek.Dusić na małym ogniu.Następnie schładzać bigos (np.przez noc) i znów dusić, i tak przez 2-3 dni.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 22.01.2011 14:04
Rewelka:)
cukiereczek 22.11.2010 08:57
Bigos jest rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak