Sposób przygotowania

Ziemniaki umyj i obierz. Następnie gotuj je w litrze osolonej wody przez około 20 minut. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej na dużej patelni. Smaż na niej mięso mielone, dopóki nie straci ono swej różowej barwy. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Szynkę pokrój w wąskie paseczki. Rozgrzej olej na mniejszej patelni. Przez 20 minut smaż na niej cebulę z czosnkiem i pieczarkami, potem dodaj do niej szynkę. Po kolejnych 10 minutach usmażoną szynkę z pieczarkami dorzuć na patelnię, gdzie dusi się mięso, dodaj sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj. Ugotowane ziemniaki pokrój na plastry. Piekarnik nagrzej do temperatury ok. 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym rozprowadź oliwę. Do naczynia włóż ziemniaki, całą zawartość patelni, wymieszaj, a z wierzchu posyp serem. Po 20 minutach zapiekania danie jest gotowe.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !