Sposób przygotowania

Jabłka kroimy w cwiartki ,Z mąki ,mleka i jaja robimy gęste ciasto.Dodajemy do niego cynamon .Wrzucamy do ciasta jabłka i obtaczamy je w nim .Smażymy na gorącym oleju aż jabłka będą miękkie ,można to sprawdzic widelcem. Wybieramy je z patelni łyżką cedzakową i układamy na papierowej ściereczce. Wrzucamy do miski posypujemy cukrem wanilinowym i przykrywamy na 10 minut talerzem. Tak przygotowane jabłka są idealnym dodatkiem do kurczaka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    o cos nowego
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takich jabłek to ja jeszcze nie jadłam,są na 100% pyszne!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Ciekawy pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fantastyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubię jabłkowo-cynamonowe smaczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    świetnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo iteresujący dodatek do mięsa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wysmienite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    jak przeczytalem przepis to pomyslalem o przekasce na zimno...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super na deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    podoba mi się ten oryginalny dodatek do kurczaka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !