Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować , posolić i pozostawić na kilka godz. . Marchewkę obrać , zetrzeć na grubym tarle. Kapustę wyciskać i po trochu przekładać do miski i mieszać z marchewką. Wyciskać sok, formować niewielkie kulki i wkładać dobrze ubijając do słoja. Przekładać warstwy liśćmi laurowymi. W taki sposób napełniać słoje. Najlepsze są duże ok 2 litry i więcej. Pozostawić w ciepłym miejscu ok 10 dni, dolewając wody. Po ukiszeniu zakręcić i wynieś do piwnicy lub w chłodniejsze miejsce. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A dlaczego daje się ją bez jej własnego soku?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !