Sposób przygotowania

1. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kosteczkę. Dodać cynamon (jak ktoś lubi) - ok 2 łyżeczek

2. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, pokroić na 8 równych części.

3. Na każdej części kłaść po 2 - 3 łyżeczki jabłek. Nie za dużo żeby łatwo można było skleić brzegi.

4. Posklejane ciastka kładziemy na blachę, nacinamy nożem lub nakłuwamy widelcem.

5. Rozkłócamy jajko, smarujemy nim ciastka.

6. Posypujemy ciasta cukrem.

7. Tak przygotowane ciastka wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika. Pieczemy ok 20 minut do zbrązowienia.

Z podanej porcji wychodzi 8 ciastek. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    uwilebiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podobają mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !