Sposób przygotowania

Jajka w całości ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Zdjąć z kąpieli wodnej i trochę schłodzić jeśli ciasto mocno się zgrzało. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło roztopić. Dodawać składniki dalej w kolejności, produkty mieszając drewnianą łyżką (imbir, spirytus, sól, mąka tortowa z proszkiem do pieczenia, kurkuma, olej, mąka ziemniaczana i ciepłe roztopione masło). Dokładnie wszystko ze sobą wymieszać ręcznie łyżką lub łopatką drewnianą ale nie pozwolić do opadnięcia ciasta.

Wlać do foremki od babki, natłuszczonej i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 60-70 minut w temp. 170˚C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności do kawki....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !