Sposób przygotowania

Korzystajmy z cukinii, póki nie są jeszcze takie piekielnie drogie!

Na razie przepis bez zdjecia, bo ze starej mojej ksiązki kucharskiej w formacie word oczywiscie, ale z czasem mam nadzieje, uzupelnie braki

Posiekaną cebulę szklimy na oleju z dodatkiem masła. Po 5 minutach wrzucamy czosnek i rozmaryn. Do bulionu dodajemy ziemniak pokrojony w plasterki oraz cebulę, czosnek, i rozmaryn z patelni. Zagotowujemy. Dodajemy 3 cukinie pokrojone w plasterki. Gotujemy do miękkości. Ściągamy z ognia, miksujemy w blenderze, doprawiamy solą i pieprzem. Resztę cukinii kroimy w kosteczkę i sparzamy we osolonym wrzątku. Podajemy z grzankami i dymką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    a gdzie zdjecie gotowej potrawy?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    kiedyś gdzieś jadłem, ale kompletnie mi nie smakowało
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo ciekawy pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !