Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KISZKA ZIEMNIACZANA Z KRWIĄ

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
podgardle
30 dag
płucka
10 dag
cebula
1 szt
jelita grube
1 metr
kucharek,sól
do smaku
mąka
1 łyżka
ryż
100 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: KISZKA ZIEMNIACZANA Z KRWIĄ

mięso ugotować ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce do warzyw mięso,cebulę i krew skręcić na maszynce do mielenia mięsa dodać do ziemniaków dodać ryż mąkę ,przyprawić i wymieszać masą napełnić jelita ułożyć na blasze na papierze nakłuć widelcem podlać wodą piec w rozgrzanym piekarniku 80 minut w 200stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak