Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Jajka rozdzielić. Białka odstawić do lodówki. Do mąki i proszku dodać żółtka, 4,5 łyżki cukru pudru i margarynę. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Wyrobione ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kakao. Wszystkie trzy wsadzić do zamrażalnika na godzinę. Do białek dodać 10 łyżek cukru pudru i ubić pianę. Na wysmarowaną blachę kolejno trzeć na tarce poszczególne części ciasta z zamrażalnika. Najpierw jedną białą, następnie czarną ( z kakao), następnie należy wyłożyć dżem, później pianę z białek i na koniec zetrzeć ostatnią, białą część ciasta. Wstawić do piekarnika na ok. 40 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !