Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1/2 kg
mleko
1 szklanka
cukier
1/2 szklanka
jaja
2 sztuki
margaryna
1 kostka
dżem porzeczkowy
1 słoik
czerwone porzeczki
20 dag
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe

Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną margarynę wymieszaną z mlekiem. Sodę mieszamy z mąką. Całość mieszamy z jajkami i margaryną, dodajemy dżem porzeczkowy – wszystko delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na blaszkę, wierzch posypujemy porzeczkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak