Sposób przygotowania

Do rosołu wrzucamy pokrojoną marchewkę, gotujemy, potem dodajemy ziemniaki, liść laurowy i majeranek. Gdy będą miękkie, dodajemy kwas żurkowy, gotujemy. Gdy zupa jest za rzadka, zaciągamy ją mąką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba dodałabym więcej zakwasu bo lubię kwaśne :-)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    szybko i smacznie
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    A,to sie maz ucieszy z przepisu.Wciaz mi opowiada o zalewajce , ktora jadal podczas studiow w Lodzi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna ,prosta zupka !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    teściowa robiła podobną ,bardzo mi zawsze smakowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie jadłem nigdy zalewajki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    fajna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !