Sposób przygotowania

Oczyszczone kapelusze grzybów włożyć do sporej ilości wrzącej wody, lekko osolonej i gotować 10-12 minut następnie odcedzić i przelać zimną wodą. W kamiennym garnku układać grzyby kapeluszami do góry, posypywać solą. Wodę z cukrem zagotować i wlać do grzybów. Przykryć dopasowanym talerzykiem, obciążyć słoikiem napełnionym wodą, przykryć sciereczką i pozostawić do ukwaszenia.Gdy grzyby będą ukwaszone, można przełożyć je do małych słoiczków, zalać zalewą od grzybów i zapasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    hmm dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    dla mnie też , takich jeszcze nie jadłam;)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na rydze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !