Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć razem ze śmietaną, mąką oraz szczyptą soli.
Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.
Całość delikatnie połączyć.
Smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu.
Po usmażeniu najlepiej smakują z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
Pozdrawiam i życzę smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    robię na drugie danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jadłem już kiedyś racuchy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    jadlam dzisiaj takie same ale z jabłkami, pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    taimet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !