Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Mojego Taty :)
Masło ucieram w makutrze dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder. Następnie Na przemian dodajemy po 1 żółtku i 2 łyżeczki sera. Gdy dodamy już wszytskie żółtka ( 8 szt.) i ser wsypujemy stopniowo 2 budynie w proszku, cały czas ucierając masę. Budyń wsypujemy po to aby masa nam zgęstniała. Wszystko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy 1 opakowanie skórki pomarańczy i ok. 2 garście rodzynek. Delikatnie mieszamy. Wlewamy olejek. W osobnej miseczce ubijamy mikserem biała na sztywno. Dodajemy do masy sernikowej delikatnie mieszając. Gotową masę przelewamy do blaszki. Dno i boki blaszki należy wcześniej wysmarować margaryną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach około 50 min. Po około 30 min wierzch sernika przykrywamy folią aluminiową żeby zabardzo nam się nie spiekł. Smacznego !!!