Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser w ciemnym cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sera 0.5 kg
brzoskwinie w puszce
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ser w ciemnym cieście

Pieczemy biszkopt w sopsób tradycyjny z podanych nizej składników
8 jajek
8 łyzek cukru
6 łyzek mąki
2 łyzki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia

Ser (taki zmielony z wiaderka) miksujemy z cukrem pudrem. Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w kostke. Sok podgrzewamy (w puszce) i dodajemy zelatyne - dokladnie rozpuscic. Smietanke ubijamy, dodajemy do zmiksowanego sera, a następnie pomalu wlewamy letni sok z brzoskwin z zelatyna (miksujemy). Na koniec wsypujemy pokrojone w kostke brzoskwinie i mieszamy łyzka. Biszkopt przekrawamy a pół, dolna czesc wkladamy do brytfanki, wylewamy ser i przykrywamy góra biszkoptu. Odstawiamy na 2 godziny do stezenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.04.2013 23:18
Ale fajny, zjadłabym go z chęcią dziś
tomek18 10.04.2012 15:31
wspaniałe ciasto
PaniMISIOWA 29.09.2011 10:56
z chęcią bym takie ciacho zjadła
treonina 19.08.2011 00:17
pychotka
Sarenka 11.08.2011 10:05
Wyglada pysznie!
angelika14 17.07.2011 10:27
fantastyczne ciasto
jolaxa 30.01.2011 22:36
musi byc pyszna
kakiaa 30.01.2011 13:57
Wygląda smakowicie. Na pewno wypróbuję:)
iknkirke 02.12.2010 08:46
super
misia53 01.12.2010 09:25
Serniczek smakowity, mniam...
alaaa 11.11.2010 15:32
ale pyszne
MAR3STA 11.11.2010 15:26
pyszne!
pacpaw 11.11.2010 11:02
ale słodkości...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak