Sposób przygotowania

Pierś kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i mielemy . Drożdże rozpuścić w 80 ml ciepłego mleka z 2 szczyptami cukru , odstawić do wyrośnięcia.Do mąki wlać mleko , wyrośnięte drożdże ,wbić jajka, zmiksować. Doprawić ciasto przyprawami ,żeby było pikantne. Odstawić do wyrośnięcia . Mielone mięso z piersi mieszamy dokładnie z ciastem i jeszcze pozostawiamy do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym oleju placuszki na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakują :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !