Sposób przygotowania

Mąkę przesiać.Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i letnim mlekiem.Dodać 1 łyżkę mąki,wymieszać.Całość przełożyć do pozostałej mąki.Zaczyn przykryć,odstawić na 20min.Dodać resztę cukru,stopione przestudzone masło,żółtka,rum i szczyptę soli.Wyrobić na gładkie ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Z ciasta uformować pączki,ułożyć na posypanym mąką blacie,pozostawić na 15min.W wysokim garnku rozgrzać olej,porcjami smażyć w nim pączki z obu stron na złoty kolor,wystudzić.Konfiturę przełożyć do szprycy,wycisnąć do gorących pączków.Białko utrzeć z cukrem pudrem,lukrem posmarować pączki.Udekorować tartą białą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Superowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !