Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzybowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
1,5 L
grzyby suszone
3 garści
marchew
2 sztuki
cebula
1 średnia
przyprawa uniwersalna Kucharek
1 łyżeczka kopiata
pietruszka
1 sztuka
seler
1/4 sztuki
ryż
1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Grzyby namaczamy na noc, płuczemy i gotujemy ok. 1 godziny. Do przygotowanego bulionu dodajemy pokrojone (najlepiej w paski) grzybki i gotujemy. Po ok. 15 minutach dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa i gotujemy do miękkości.
Ryż gotujemy oddzielnie i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak