Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po kociewsku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z dowolnej ryby
70dag
ogórki kiszone
25dag
marchewki
2
seler
1/2
cebule
2
koncentrat pomidorowy
2łyżki
wywar z warzyw
1szkl
mąka ziemniaczana
1łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
cukier
szczypta
papryka mielona
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
mąka
do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po kociewsku

Rybę oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Dodać obrane i pokrojone w plasterki ogórki,lekko poddusić i odstawić.Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na oleju.Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce,dodać do cebuli i poddusić,podlewając wodą.Dodać liście laurowe,pieprz,ziele angielskie,koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę dusić.Sos rozprowadzić wywarem,zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody i,mieszając,zagotować.Doprawić sos do smaku solą,pieprzem,cukrem i papryką,polać nim ryby.Pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 20.01.2012 10:07
fajne
Ewelina47 17.01.2011 12:17
trzeba by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak