Sposób przygotowania

CIASTO: ubić białka, dodać cukier, dalej ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając połączyć z jajkami i cukrem. Upiec.

MASA: żółtka połączyć z mąką oraz mlekiem, ugotować na małym ogniu budyń. Ciągle mieszać by się nie przepaliło. Masło zmiksować z cukrem pudrem, dodać wystudzony budyń, pod koniec dosypać wiórki. Masę wykładać na biszkopt.

PIANA: żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Ubić białka, na koniec dodać cukier. Wlać ostudzoną żelatynę, wymieszać. Pianę wyłożyć na masę.

POLEWA: 1/2 margaryny rozpuścić, dodać 3 łyżki kakao oraz 2 łyżki cukru. Rozmieszać, pod koniec dodać roztrzepane jajko, ucierać. Polewę wylać na ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo smaczne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !