Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na 4 części, delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Pieczarki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondelku roztopić masło, wrzucić pieczarki, delikatnie posolić i smażyć aż do momentu wyparowania całego płynu. Tak przygotowane pieczarki kłaść na rozbitych filetach i zwijać roladki. Spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony do zarumienienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    pysze, ja dodaje jeszcze zołty ser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka140

    ja dodaję jeszcze cebulkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Z pewno?ci? s? wspania?e! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !