Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kurek

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny
1 1/2 l
włoszczyzna
20 dag
kurki
2 szklanki
masło
2 łyżki
cebula
2 sztuki
mąka
1 1/2 łyżka
śmietana
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
koperek
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurek

Cebulę siekami i razem z kurkami dusimy ją na maśle. Włoszczyznę gotujemy w bulionie, kiedy będzie miękka dodajemy grzyby. Zaprawiamy cupke mąki wymieszaną ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z koperkiem i makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.11.2010 22:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak