Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekanka po żydowsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron wstążki
25 dkg
jajko
4 szt
cukier puder
15 dkg
cukier wanliiowy
1 szt
skórka z otartej cytryny
ser biały
50 dkg
śmietana
25 dkg
mleko
1,2 szkl
rodzynki
2 łyż
olej
1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka po żydowsku

makaron ugotować al dente. Jajka ubić z cykrem n apuch dodac pokruszony ser,śmeitane i mleko oraz skórkę. Wszystko razem zmiksowąc wymiszać z makaronem i rodzynkami i przełożyc do formy zapiec w piekarniku ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 08.11.2010 20:49
takiej nie próbowałam - jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak