Sposób przygotowania

Mięso rozbijamy tłuczkiem, szpikujemy cienkimi paseczkami boczku i ząbkami czosnku. Posypujemy solą i pieprzem, oprószamy mąką. Zrumieniamy na rozgrzanym oleju. następnie skrapiamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości. Warzywa kroimy na małe kawałki, przekładamy do mięsa. Na ok. 15min przed końcem duszenia wlewamy czerwone wino. Mięso wyjmujemy i kroimy w plastry. Sos z mięsa mieszamy z chlebem i gotujemy kilka minut, przecieramy przez sito. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Polewamy mięso, krótko zapiekamy. Szufadę przekładamy na półmisek, dekorujemy ziołami. Danie doskonale smakuje z makaronem i buraczkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Fajny przepis na niedzielny obiad :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    rewelka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !