Sposób przygotowania

Z cukru, octu i sześciu łyżek wody ugotować lukier do nitki, białka ubić na sztywną pianę, położyć naczynie nad parą i wlewać cienką niteczką goracy lukier, ciagle ubijajac. Dodać sok z cytryny, cukier waniliowy, drzem, wciąż ubijać. Żelatyne namoczyć z dwiema lyżkami zimnej wody, gdy ztężeje dodać 2 łyżki gorącej wody, wymieszć, połączyć z pianą, ciagle ubijajac. Ubijać dotąd aż brzegi zaczną obsychać, wtedy zestawić i ubijać do ostudzenia.Przekładać ptysie, rórki i ciasta.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł bardzo ciekawy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !